Техномебел и Светът на Мебелите 2015

Mеждународното специализирано изложение “ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ” (21.04-25.04 2015г, Интер Експо Център – София).

Нови продукти от 3М

sb

3M™ Scotch-Brite™
3M™ Scotch-Brite™ e нетъкан продукт от найлон, импрегниран с абразивни зрънца. Традиционният Scotch-Brite™ материал се произвежда в два цвята, според едрината си: много фин – червен, ултра фин – сив, в различни форми – дискове, листа и ролки. Новите 3M™ Scotch-Brite™ материали се произвеждат в два варианта: на листове – Pre-Cut, по-плътен и Multi-Flex, по-тънък.

ag

3М™ Абразивна гъба
Абразивните гъби на 3М се използват за суха или мокра обработка на труднодостъпни места и ръбове. Те са изключително гъвкави, не се пречупват (не правят ръб), адаптират се към всеки контур, не се плъзгат в ръката и дават много фина и хомогенна повърхност.

fc

3M™ FastCut XL Паста
Полирпастите 50417 Fast Cut Plus и новата Fast Cut XL 51052 значително подобряват финиша и скоростта на работа, намаляват излишния материал и в значителна степен позволяват по-лесно почистване. Fast Cut XL 51052 осигурява по-дълго работно време (остава влажна по-дълго време) и е подходяща за работа при високи температури.

qq

3M™ Quick Connect Система
3M™ “QuickConnect” системата представлява напълно нов начин за свързване на гъбите за полиране, без да се използват допълнителни подложки. Лесен и прост за употреба. Дава възможност за полиране на трудно достъпни детайли и части. Гъбата е винаги идеално центрирана към машината. Дава възможност за бърза смяна на гъби с различни диаметри (150 мм, 216 мм и 229 мм).

trizact

3M™ Trizact™ 6000
С появата на 3M™ Trizact 6000 обработката на лакови покрития е значително по-ефективна. Дисковете Тrizact 6000 намаляват остатъчните драскотини след P3000 бързо и ефективно, с по-малко преработки и осезаемо по-малко почистване, осигурява отлично качество на покритието.

hookit

Гъвкави абразивни листа 3M™ Hookit™
Идеални за ръчно шлайфане, включително обработка на грунд, шлайфане на гранични зони и окончателен финиш на боята. Този продукт осигурява отлично отнемане и производителност с висока степен на гъвкавост и усещане за мекота. Отлични за шлифоване между панелите, както и за трудно достъпни места.

1000nf

Спрей лепило на водна основа Fast Tack 1000 NF
3M™ Fast Tack 1000NF е високопроизводително спрей лепило на водна основа, еднокомпонентно, с бързо действие и подходящо за дълготрайно лепене, което да издържа на термични натоварвания. Залепва към разнообразни гъвкави пено материали, латекс, плат, полиестер, дърво, шперплат, ПДЧ и много пластмасови и метални повърхности. Основно предимство: бързо свързване. В зависимост от субстратите, първоначално работно залепване може да се достигне и без пълно изсъхване на лепилото.

Двойнолепящи ленти и лепила

Полиуретанови и полиетиленови ленти
Широка гама тънки и дебели двойно лепящи ленти за сигурно залепване на метали, пластмаси, стъкло и други материали, без пробиване и видими скрепителни елементи за повишена естетика и красив външен вид. Богатство от продукти и размери, съобразно конкретното приложение. Лентите са популярни като Mirror Mounting Tape (т.е. лента за монтаж на огледала), тъй като има добри показатели на якост на срязване и не нарушава покритието на огледалото.

3m-dual-lock-200

3M™ Dual Lock™ скрепителни елементи
Скрепителните елементи Dual Lock™ са конструкция от полипропиленови гъбки и лепяща лента (VHB или двойнолепяща) за индустриални приложения, позволяваща многократни цикли на монтаж-демонтаж. В сглобено положение, връзката има голяма здравина на опън и срязване, и се отваря лесно при приложена сила на обелване.

Спрей лепила в цилиндри

3m-spray-glue-1
3m-holdfast

Спрей лепило HoldFast 70
Прозрачно, бързозалепващо и универсално спрей лепило. Изключителна покривност. Подходящо за разнообразни приложения, залепва полистирол без да наранява повърхността.

Спрей лепило FoamFast 74
Бързозалепващо спрей лепило. Изключителна покривност поради високото съдържание на сухо вещество. Подходящо за пеноматериали и тапицерии, дърво, метали, тъкани.

Спрей лепило Super 77
Многофункционално спрей лепило за леки материали. Бързо залепване и изключителна покривност. Подходящо за приложения като лепене на декоративни елементи, хартии, картони, фолиа, текстил, метали, дърво и още много други.

Спрей лепило Postforming 94CA
Изключително спрей лепило – икономично и бързо, с високо съдържание на твърди частици. Основно приложение за мебелно производство – лепене на HPL, кантове и фурнирни плоскости. Ниско съдържание на летливи вещества!

Продукти за персонална защита

Разнообразната гама от персонални предпазни средства включва висококачествени, иновативни решения за защита на хората на работното място. Респираторите на 3М осигуряват сигурна и комфортна защита от частици (прах, заваръчен дим, влакна, микроорганизми), неприятни миризми, газове и пари. Произвеждат се в съответствие с европейска Директива 89/686/ЕС.

Респираторна защита
Полумаските и целите лицеви маски могат да се използват с широка гама филтри и осигуряват ефективна защита срещу газове, пари и частици.

Защита за очите
Защитните очила са с обработени лещи против запотяване и надраскване. Защитават от UV лъчи, от механични въздействия и са устойчиви на високи температури.

Активна и пасивна защита на слуха
Външните антифони Peltor™ комбинират гъвкава защита, леко тегло и висок комфорт. Могат да се комбинират с друго защитно оборудване.

Защитни гащеризони и престилки
Произведени са от висококачествени дишащи материи и предлагат необходимия комфорт за ефективно използване и защита срещу много индустриални рискове.

3M™ Perfect-it™ Системни решения за обработка на лакови покрития

Съвети и решения от 3М за обработка на повърхности

За качествено шлайфане движете машината в една равнина по показаната траектория “юг – север”, “изток – запад”. Правилото е: Стартирайте машината върху обработваната повърхност, отделете машината от детайла и изключете.

3m-directions

Шлайфане
Използвайте ексцентър шлайфмашина и абразиви 260L Purple за постигане на оптимален резултат.

Кантове
Критичните зони се обработват безпроблемно с абразиви 260L PlusPurple (P800-P1500, Ø 75/150 mm формовани), в комбинация с 3М Hookit™ блокче (5792) или ръчно с гъвкави абразивни листа.

Полиране
Перфектният финиш на повърхността се постига с използването на ексцентър полирмашина и цветово кодираната система полирпасти и гъби.

Висококачествен финиш
Остатъците от полирпастите се отстраняват с микрофибърните кърпи Scotch Britе™ без власинки или микродраскотини

3m-perfectit-selection-matrix